5 Tips för att lyckas med din foundation

  1. Välj aldrig en matt foundation om du har torr hy, den får bara huden att se ännu torrare ut. Har du oljig hud så bör du av naturliga skäl inte välja en oljebaserad foundation. Välj istället ett vattenbaserat alternativ.
  2. Var alltid noga med belysningen när du sminkar dig. Att välja smink och foundation i fel belysning kan vara förödande. Om du anpassar sminkningen till ett dåligt ljus så kommer resultatet se annorlunda ut i ett annat ljus. Tänk också på att färgerna i sminket kan oxidera med tiden så ge det gärna några minuter för att se så att inga färgtoner förändrats.
  3. Glöm inte halsen. Ett misstag många kvinnor gör är att fokusera på ansiktet samtidigt som de glömmer att sprida ut sin foundation även över halsen. Om man inte lägger foundation över halsen så riskerar man att få en tydlig och oönskad kontrast mellan ansiktet och halsen.
  4. Använd inte samma foundation året om. När man hittat en bra foundation är det lätt hänt att man håller sig till den, året runt. Att använda samma produkt oavsett årstid är en dålig ide. Eftersom klimatet får vår hud att ändra ton så bör vi anpassa våra skönhetsprodukter därefter.
  5. En bra foundation behöver ofta inte puder. Många använder puder av gammal vana, men visste du att moderna kvalitativa foundations inte behöver en massa puder, de flesta bör klara sig utan pudret.foundationWikihow finns en mer omfattande guide till att lägga en lyckad foundation.