Tips för att se piggare ut

En stor del av året är det bara mörkt och trist här i Sverige och det är svårt att se pigg och frisk ut när solbrännan har bleknat. Tänkte därför tipsa om några saker som jag märkt gör att jag ser mycket piggare ut. Och ser man pigg ut så känner man sig ofta pigg!

Mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen gör att vi ser trötta ut. Så få bort dessa ringar och få dig ett lyft till utseendet! Nyckeln är att använda en bra concealer. Huden runt ögonen är tunnare än huden är i resten av ansiktet, därför kan detta område vara mörkare och göra att du ser trött och sliten ut. Genom att dölja ringarna tar man bort den slitna känslan. En viktig sak att tänka på när man applicerar sin concealer är att man måste ha gått om tid på sig. Att göra ett slarvigt jobb kommer bara innebära att den inte kommer hålla dagen ut. Man applicerar conealern genom att pudra på tunna lager, ett i taget tills det mörka är helt dolt. Se också hur du fixar en bra foundation.

Rama in ögonen med ljus ögonskugga

Ett bra sätt att pigga upp trötta ögon på är att lägga en ljus ögonskugga vid sidan om ögonen samt mellan ögat och ögonbrynen. Detta ramar in och ljusar upp hela området kring ögat och drar uppmärksamheten till din vackra ögon. Mörka färger eller ringar kring ögonen kan som bekant göra att du ser trött ut. Ljusa färger har motsatt effekt.

Forma ögonfransarna

Ett enkelt knep för att se piggare ut är att böja ögonfransarna uppåt. Ett billigt knep kan tyckas men det fungerar faktiskt. Med uppåtböjda ögonfransar ser man genast lite friskare och mer busig ut, fungerar varje gång!

Använd ögondroppar

Torra ögon är trötta ögon. Genom att regelbundet återfukta torra ögon ser och känner du dig piggare. Torra ögon kan lätt blir röda och grumliga, vem ser på topp ut under de förutsättningarna. Tänk på att kolla upp så att du får en bra produkt. Välj inte de allra billigaste. Ögonen är bland det mest värdefulla vi har så behandla dem med respekt.

Förstärk ögonbrynen

Ljusa eller obefintliga ögonbryn gör att vi ser trötta ut. Ett bra knep för att se friskare ut är därför att färga ögonbrynen. Ett bar starka nästan lite buskiga ögonbryn signalerar liv och vitalitet. Om du inte vill gå så långt att färga brynen så räcker det i många fall bara med att fylla i dem.

Här är några fler skönhetstips att läsa om.